RECENSĂMÂNT 2022

Posturile de lucru pentru autorecenzarea asistată în orașul Călan, pe perioada 14 martie – 15 mai 2022, sunt următoarele:
1. Punctul de asistență și informare pentru public al Primăriei Călan, din O.N. Călan, str. Independenței, nr.14, Parter.
2. Biroul Fond Locativ al Primăriei Călan, din O.N. Călan, str. Florilor, nr.28, Parter.
3. Primăria orașului Călan, din O.V. Călan, str. Gării, nr.1.
Recensământul Populației și Locuințelor (RPL 2021) presupune, în premieră pentru România, două aspecte:

– autorecenzarea online;
– autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.
𝗖𝗵𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝘂𝗹 pentru auto-recenzare a fost realizat astfel încât să ne fie cât mai ușor să răspundem, în condițiile în care nu beneficiem de o instruire specială, precum cea de care dispun recenzorii.
‼️‼️‼️ Astfel, fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședință obișnuință în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în 𝗗𝗢𝗜 pași simpli:
– accesează 𝗣𝗟𝗔𝗧𝗙𝗢𝗥𝗠𝗔 𝗗𝗘 𝗔𝗨𝗧𝗢𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗔𝗥𝗘 (www.recensamantromania.ro) și completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte;
– persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ.
‼️‼️‼️ La finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „𝗙𝗶𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.
Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este la ora 00:00 din ziua de 1 decembrie 2021.
‼️‼️‼️ Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie – 15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).
‼️‼️‼️ Nu uitați: persoanele care se vor autorecenza vor primi o zi liberă de la locul de muncă.

 

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 19/2020 din 4 februarie 2020

privind organizarea şi desfășurarea recensământului populației şi locuințelor din România în anul 2021

EXTRAS

ART. 54

(1) Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:

a) împiedicarea persoanelor implicate în acţiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă sau a desfăşurării, în orice mod, a lucrărilor recensământului;

b) refuzul furnizării informaţiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete;

c) nerespectarea de către personalul de recensământ prevăzut la art. 16 alin. (4) a dispoziţiilor legale şi a instrucţiunilor privind modul de înregistrare şi prelucrare a datelor populaţiei şi de păstrare a caracterului confidenţial al datelor personale declarate de cetăţeni;

d) împiedicarea accesului în interiorul complexurilor rezidenţiale aflate în proprietate privată, precum şi în cele aparţinând cultelor religioase a personalului de recensământ în vederea desfăşurării tuturor activităţilor aferente recensământului;

e) utilizarea de către personalul de recensământ a datelor obţinute în alte scopuri decât cele statistice.

(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b) se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, iar contravenţiile prevăzute la alin. (1) lit. c), d) şi e) se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 5.000 lei.

Mai multe detalii cu privire la Recensământul populației și locuințelor runda 2021 puteți afla accesând linkul:  Recensământul populației și locuințelor runda 2021

 

Facebook Pagelike Widget

PRIMĂRIA ORAȘULUI CĂLAN

Email: primariacalan@yahoo.com

Telefon: 0254730223 0254730201 0354883252

PROGRAM cu PUBLICUL

Luni – Vineri: 07.30 – 15.30

Sâmbătă, Duminică și Sărbătorile legale: ÎNCHIS

PETIȚIE ON-LINE

 

POLIȚIA LOCALĂ CĂLAN

Telefon : 0734773448

Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor

Telefon : 0254730489

Email – spclep@primariacalan.ro

POLIȚIA ORAȘULUI CĂLAN

Email: calan@hd.politiaromana.ro

Telefon: 0254730159

Inspectoratul Județean de Jandarmi „DECEBAL” – HD

Telefon:  0254228910

Email: relatiipublice@jandarmihunedoara.ro
petitia@jandarmihunedoara.ro

TAXE și IMPOZITE – PLATA ONLINE

CALITATEA AERULUI

Sari la conținut